Φορητό ραδιόφωνο Nanaola 8TP-802LΤο φορητό και σπάνιο Nanaola 8TP-802L κατασκευάστηκε μεταξύ 1959-1962 από την Ιαπωνική εταιρεία Nanaou Radio Electrics LTD η οποία κατασκεύαζε ραδιόφωνα από το 1930(?).

Nanaola ήταν η εμπορική ονομασία που χρησιμοποιούσε η εταιρεία για φορητά ραδιόφωνα της.

.........και λίγο Ιστορία:
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα Ραδιόφωνα Nananola τα παρήγαγε η NRC, σε αναζητήσει στο διαδίκτυο βρέθηκαν τα εξής για την εταιρεία : 
1) Ότι από το 1957 η Nanaou συγχωνεύτηκε με τον όμιλο Tokyo Shibaura Electric co, LTD (Toshiba LTD) και χάνονται τα ίχνη της. 
2) Στο radiomuseum.org. και japanradiomuseum.org αναφέρεται  σαν Nanaola- Nippon Radio Corp.(NRC) και Nanaola-Nanao Nippon Rad Cor. καθώς Nanaola-Nanaou Toshiba Corp. 
3) Ότι η Nanaola-Nanaou Nippon(NRC) συγχωνεύτηκε από την Nippon Electric Corp. (NEC). 
4) Και πιο πιστευτώ είναι, ότι NRC απαρτιζόταν από 7 εταιρείες -κατασκευαστές ,την Πρωτοπόρο της εποχής Nanaola και της εξής Nanaora / Nanaou shoten / Nanaou Radio Electric shokai / Nanaou Radio Electrics / Nanaou Communications / Nanaou Electrics. 
Περί το 1955 -57 ποσοστό μετοχών της NRC πέρασε στον όμιλο Toshiba και εντέλει το 1961 εξαγοράστηκε  εξολοκλήρου από τον Όμιλο Toshiba. Η μετέπειτα πορεία της για μικρό διάστημα ήταν η εμπορική ονομασία των προϊόντων της να λανσάρεται το 60% με το όνομα της Toshiba και θυγατρικών της και το υπόλοιπο 40% με το όνομα Nanaola. Μετέπειτα η NRC μετονομάστηκε(1965).
Αλλά ακόμα και αυτή η ιστορία εμπεριέχει κενά !!!


8TP-802L:
Το συγκεκριμένο ραδιόφωνο κυκλοφόρησε επίσης με της εξής εμπορικές ονομασίες : Berlin 8TP-802L και ΜΜΑ 8ΤΡ-802Μ.

Η 8ΤΡ-xxxx ήταν η κορυφαία (Hi-End) σειρά της εταιρείας.

Το ραδιόφωνο είναι κατασκευασμένο από σκληρό πλαστικό και η μπροστινή πλευρά κάλυψη μεγαφώνου – προφύλαξη είναι κατασκευασμένη από επινικελωμένο μέταλλο

Εμπροσθια  :
Ένταση ήχου , Επιλογή low-high band ,Επιλογή σταθμού και αναλογικός μετρητής μπαταρίας
Δεξιά : Διακόπτης Επιλογής μπάντας (lw-kw-sw)

Αριστερή : Δυο Έξοδοι Ακουστικών (Earphones) και είσοδος Εξωτερικής κεραίας . (Οι 2 έξοδοι Ακουστικών Χωρίς να το έχω δοκιμάσει υποψιάζομαι ότι μπορεί να είναι Δεξιά/Αριστερά

Πίσω : Καπάκι με αεραγωγούς με μια κεντρική Βίδα για την γρήγορη αντικατάσταση μπαταριών και την αναγραφή Japan και earphone 1,2 και antenna.

Χαρακτηριστικά :
Ραδιόφωνο βραχέων κυμάτων (LW,KW,SW)
Power type and voltage (Τάση/Μπαταρίες) : 4 x 1.5 Volt Cat.C
Power out : 0.5 W
Dimensions (Διαστάσεις) : 220 x 135 x 55 mm
Net weight (Βάρος) : 1,2kg
Κατασκευή : Japan (NRC)

Φώτος:
Πλακέτα

Ετικέτα