Επιτραπέζια Τηλεφωνική Συσκευή Siemens-FeTAp 611-2

Siemens-FeTAp 611-2

FeTAp 611-2


Γενικά
Επιτραπέζια Τηλεφωνική Συσκευή 611-2, συντομογραφία FeTAp 611-2 (Fernsprechtischapparat), η ονομασία δόθηκε από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ταχυδρομείο για τηλεφωνικές συσκευές που κατασκεύασε κατά την περίοδο 1961 έως 1980.
Αργότερα ονομάστηκαν Επιτοίχιες Τηλεφωνικές Συσκευές FeWAp( Fernsprechwandapparat) και μετέπειτα ονομάστηκαν απλά,Τηλεφωνικές Συσκευές FeAp. 
Όσες συσκευές είχαν συγκεκριμένο στυλ(designe) , ονομαζότουσαν τους DFeAp . 
Οι συσκευές που χρησιμοποιούνταν μόνο για ακρόαση ονομάζονταν "KFeAp".

Ιστορία του FeΤΑp 61
Αρχικά το μοντέλο πρωτό - κατασκευάστηκε από την SEL ( Standard Elektrik Lorenz ) στα τέλη του 1950 αλλά λόγο των φτηνών υλικών κατασκευής, αποσύρθηκε.
Η Νέα τηλεφωνική συσκευή 61 (1) ξεκίνησε την κατασκευή της πάλι υπό νέα διεύθυνση το 1963, η οποία και αντικατέστησε το W48.
Η FeTAp 61 πια, ήταν μια συσκευή με καινούρια σχεδίαση - πιο συμπαγής, πιο ελαφριά και πιο εύκολη. Κανένα εξάρτημα δεν προήλθε από τη προηγούμενη συσκευή,εκτός από τον εσωτερικό μηχανισμό κλήσεων και της λαστιχένιες βάσεις της.


Το νέο FeTAp 61


Καθοριστικό ρόλο στην ανακατασκευή του FeTAp 61 είχανε η εταιρείες Siemens , SEL and Richard Bosse& Co .
Όλα τα κομμάτια του, κατασκευάστηκαν  από θερμοπλαστικό ΑΒS και όχι όπως ο προκάτοχος του, που είχαν χρησιμοποιήση Βακελίτη . Μια νέα σχεδίαση του καντράν από διαφανές πλαστικό και την ενσωματώσει μιας χάρτινης πινακίδας στο κέντρο του καντράν.
Ο μηχανισμός κλήσεων αναβαθμίστηκε και έγινε αρκετά πιο αθόρυβος.
Όλες οι ηλεκτρικές λειτουργίες του ενσωματώθηκαν σε μια πλακέτα της Pertinax , και την ένταση του κουδουνιού "Einschalenwecker 61" τη καθόριζε πια, ένας διακόπτης.


Η συσκευή μας

Μέχρι το 1968 η συσκευή ονομαζόταν FeTAp611-1, από 1969 και έπειτα, λόγο αναβαθμίσεων όπως ενσωματώσει δεύτερης εισόδου ακουστικού και αντικατάστασης της πλακέτας της, ονομάστηκε FeTAp611-2.

Ο Χρωματισμός της

Μέχρι το 1970 κυκλοφορούσε μόνο σε γκρι χρώμα και από το 1973 και μετά καθιερώθηκαν άλλοι 12 χρωματισμοί. Ο χρωματισμός τον καλωδίων έγινε μαύρος σε όλα τα χρώματα εκτός της αρχικής γκρι συσκευής οπού και παρέμειναν τα αρχικά χρώματα των καλωδίων, σε γκρι.

Επίλογος


Το FeTAp 61 ήταν η πιο διαδεδομένη συσκευή  και για πολλούς ΑνατολικοΓερμανούς ήταν η πρώτη τηλεφωνική συσκευή. 

Συνολικά κατασκευάστηκαν 20 εκατ. συσκευές.

*Υπάρχουν ορισμένες παραλείψης στο κείμενο μιας και η μετάφραση έγινε από Γερμανικό Κείμενο της wikipedia στα Αγγλικά και πολλές λέξεις δεν αναγνωρίζοταν.

Φωτο:

Siemens - FeTAp 611-2
Ακουστικό -Μικρόφωνο 
Καντράν
Καπάκι- Περίβλημα 
Καντράν
Κουδούνι

Ετικέτα

info: